Om os

logohvid top

Om os

Bæredygtighed

Vitapus er en værdibaseret virksomhed, som ønsker at skabe bæredygtighed i verden. Det gør vi ved at give privatpersoner og virksomheder de nødvendige ressourcer til, at kunne forstå og tage ansvar for deres indvirkning på klimaet. Visionen er en bæredygtig verden med 100% vedvarende energi. En verden hvor energien vi alle  bruger, ikke længere har katastrofale følger for planeten. En verden som kommende generationer kan få glæde af.


Projekter

Vitapus investerer i bæredygtige projekter, som resulterer i målbare og permanente reduktioner af drivhusgasser i atmosfæren. Disse projekter verificeres årligt af en tredjepart. Denne tredjepart kan blandt andet være Gold Standard, som er startet af Verdensnaturfonden. Projekterne verificeres ud fra en række principper, som skal sikre kvaliteten af arbejdet med reduceringen af drivhusgasser.

Projekterne omfatter blandt andet oprejsning af vindmølleparker, som hjælper til at begrænse mængden af drivhusgasser, der udledes i atmosfæren, ved produktionen af energi. Ydermere investeres der i bevaring af skovområder, som er med til at mindske mængden af drivhusgasser, der i forvejen er i atmosfæren. Vitapus investerer også i projekter, som står for distribuering af klimavenlige komfurer i blandt andet Kenya. Fællesnævneren for alle disse projekter er, at de er bidragende til at reducere udledningen, formindske indholdet af drivhusgasser i atmosfæren og skabe bæredygtighed i verden.

 

1. projekt – Meru Improved Cookstoves

 

2. projekt – Vindprojekt i Indien

 

3. projekt – Klimavenlige komfurer & rent drikkevand

Kvalitetssikring

Bæredygtighed, gennemsigtighed og troværdighed er kerneværdier for Vitapus. Derfor bliver alle projekter verificeret årligt ud fra objektive og gennemsigtige standarder.

Tjek nedenstående links for at finde information om de tredjeparter som verificerer projekterne.

– Gold Standard

– Verified Carbon Standard (VCS)


Holdet bag Vitapus

Vitapus er stiftet af Emil Jørgensen og Jakob Skovvang Nielsen med håbet om at skabe en grønnere verden. Idéen til Vitapus tog allerede sin spæde form, da Emil gik på Tietgen Handelsgymnasium i 2010. Som en del af et skoleprojekt kaldet Young Enterprise udviklede Emil sammen med andre studerende et miljøprojekt, dog forblev det et skoleprojekt. Flere år senere drøftede Emil og Jakob de menneskeskabte klimaforandringer, og skoleprojektet fra gymnasietiden kom på tale. Med det udgangspunkt satte de sig for at skabe en løsning på nutidens klimaproblematikker. Resultatet blev Vitapus.

Emil Jørgensen

Emil Jørgensen

Medstifter og Direktør

emil@vitapus.com

Jakob Skovvang Nielsen

Jakob Skovvang Nielsen

Medstifter

jakob@vitapus.com


Kontakt info
Vitapus
Email: info@vitapus.com
CVR: 37542008
CO2-neutral med Vitapus

Følg os på de sociale medier

Nomineret til