8 apps der skaber bæredygtighed

8 apps der skaber bæredygtighed

Bæredygtighed og moderne teknologi

I dagens Danmark kommer der kontinuerligt mere og mere fokus på bæredygtighed, miljø og grøn energi. Hver dag træffer vi alle forskellige dagligdagsbeslutninger, som har indflydelse på den verden vi lever i. De beslutninger kan blive lidt nemmere og lidt grønnere ved hjælp af lidt moderne teknologi. Vi giver dig her en liste over gratis applikationer, som gør den grønne livsstil både nemmere, sjovere og billigere. Vejen til bæredygtighed i Danmark er i dine hænder 🙂

 

I bike CPH

Der er vist ingen tvivl om at cyklen er det gode valg – både hvad angår miljøet men også helbredet. Cyklen kører på rugbrødsmotor, og sviner ikke med fossile brændstoffer på samme måde som bilerne.

I bike CPH er en applikation, som er udviklet af Københavns kommune. Den er tilpasset livet på cykel i København, men du kan have glæde af den i hele Danmark. Kort fortalt hjælper applikationen dig med nemt og simpelt at finde rundt i København. Navigationen tager hensyn til at du er på cykel, og giver derfor dig som cyklist, den korteste og mest optimale vej.

 

Too good to go

Denne applikation er den første ud af flere i dette blogindlæg, som er en fornuftig løsning til bekæmpelse af madspild. Madspild er et stort problem i Danmark og resten af verden for den sags skyld, og bør bestemt tages seriøst, da det er spild af jordens ressourcer. Danmark generer årligt et madspild på 700.000 tons. Synes du som os at det er helt grotesk, så læs med her. 

Er du typen, der er helt vild med god mad til billige penge, så vil denne applikation helt bestemt være noget for dig. Too good to go ønsker at bekæmpe madspild. Måden det fungerer på, er ved at restauranterne tilbyder dig det mad de har tilovers. Det kan købes helt ned til 20,- DKK i en takeawayboks. Du bestiller online, og viser din kvittering i restauranten. Du modtager en bionedbrydelig takeawayboks som du kan fylde med lækker mad fra danske sushi og buffet restauranter.

Denne app er god for Danmarks bæredygtighed og din pengepung. Hent den i dag og nyd din mad derhjemme med god samvittighed.

 

For resten

Vi alle kender det! Følelsen af at stå helt tom og kigge ind på de sørgelige rester i køleskabet. For resten-appen giver dig lynhurtigt tips og tricks til hvordan du kan forvandle indhodlet i dit køleskab til ny lækker mad.

Fremgangsmåden er simpel:
1) Find din rest i resthjulet
2) Applikationen giver dig straks et forslag til hvad du kan bruge den til
3) Ønsker du et andet forslag, ryster du blot telefonen

Applikationen bliver kontinuerligt opdateret og udvidet med nye rester og opskrifter – så vi sammen kan skabe bæredygtighed i Danmark og komme madspild til livs.

 

YourLocal

Mange lokale forretninger og supermarkeder har ofte mad, varer eller oplevelser som går til spilde hvis de ikke sælges her og nu.

Du kan følge dine yndlings forretninger der ligger nær dig – så får du besked hver gang de har gode tilbud.
En god mulighed for at spare penge og mindske madspild på samme tid. To fluer med et smæk 🙂

 

Byhøst

Find din indre hulemand frem og gå på jagt efter råvarer som gror i det offentlige rum – både i og uden for byen. Byhøst guider dig frem til vilde urter, bær og frugt mm.

Applikationen indeholder:
Et kort over råvarerne (kortet er sæsonbetsemt)
En almanak med viden om det du kan finde
En delefunktion. På den måde kan du fortælle andre om dine gode samlesteder.
Lev af naturen og de gratis råvarer den stiller til rådighed.   

 

Kemiluppen

Kemikalier er ikke bare skadelige for os, men også for vores jords bæredygtighed. Kemiluppen er sat i verden for at vi kan undgå problematiske kemikalier i vores hverdag. Fokus er på uønsket kemi i kosmetik og plejeprodukter.
Hent kempiluppen på din smartphone og tjek om du udsætter dig selv for skadelig kemi i din hverdag.

 

Holdbarhed

Endnu en genial applikation, som er bidragende til at bekæmpe madspild og samtidig sætte fokus på bæredygtighed. Holdbarhed er en app, der indeholder information omkring, hvordan over 600 madvarer, holder sig bedst muligt og i længst tid. Du sparer altså ikke bare på madspildet, men også dine penge. Hver madvare har en opskrift tilknyttet, så du kan få inspiration til at få brugt alt det som du har i dit køleskab.

 

CO2-guiden

CO2-guiden hjælper dig med at nedsætte dit energiforbrug. Nedsætter du dit energiforbrug sparer du ikke bare penge, du skåner også miljøet, og bidrager til at skabe bæredygtighed i Danmark. CO2-guiden giver dig muligheden for at beregne dit energiforbrug og giver dig gode råd til klimavenlig adfærd. Hent applikationen og find ud af hvordan du kan skåne miljøet og spare på pengene.

 


Kontakt info
Vitapus
Email: info@vitapus.com
CVR: 37542008
CO2-neutral med Vitapus

Følg os på de sociale medier

Nomineret til

1 Comment

Comments are closed.