CO2-kompensation

CO2 beregner – Flyrejse

 

CO2 kompensation for din flyrejse

Du kan ved hjælp af ovenstående beregner udregne din CO2-udledning fra din flyrejse. Efterfølgende kan du vælge at lave en CO2 kompensation for den udledte CO2 fra flyrejsen.

Vi sørger for gennem vores støtte til bæredygtige klimaprojekter at skabe din CO2 reduktion. CO2 reduktionen er tilsvarende den mængde CO2, som der er blevet udledt fra din flyrejse. På den måde blive din CO2 kompensation mulig. Vitapus støtter kun op om CO2-reducerende projekter, der skaber målbare og permanente CO2-reduktioner. De projekter vi vælger at støtte skal være verificeret af en tredjepart. På den måde sikrer vi, at din CO2 kompensation finder sted. Denne verificering kan ske af Gold Standard. Gold Standard er oprindeligt startet af Verdensnaturfonden. For at projekterne kan blive taget i betragtning, skal de leve op til Gold Standards principper.

Du kan læse mere om et af de klimaprojekter Vitapus har støttet her.

CO2 beregneren

Modsat mange af de CO2 beregnere for flytransport, som allerede findes, er vores beregner brugervenlig og hurtig at betjene. Antal fløjet timer per person og antal personer er alt vi skal bruge for at beregne din CO2 udledning.

Tallene bag  CO2 beregneren er baseret på udregninger og research fra Center for Air Transportation Systems Research. CATSR er en del af George Mason University i USA.

Reduktion før CO2 kompensation

Vitapus anbefaler altid, at du forsøger at skabe CO2-reduktioner. Derefter kan du vælge CO2 kompensation. Du kan skabe CO2-reduktioner ved at forsøge at begrænse antallet af flyrejser. Er det ikke muligt for dig, at begrænse antallet af dine flyrejser? – Så kan du i stedet forsøge at skabe CO2-reduktioner andre steder i din hverdag. Her kan du læse om 10 gode råd til CO2-reducering.