Fairtrade By

Fairtrade By

Fairtrade By Odense

Vitapus er netop blevet partner i Fairtrade By Odense. Et fantastisk projekt for kommuner som ønsker at arbejde med etisk forbrug og samtidig samle kommune, organisationer, erhvervsliv og enkeltpersoner om et fælles projekt. Et projekt som Vitapus naturligvis ønsker at støtte op om, så vi i fællesskab kan skabe værdi – ikke bare lokalt men også globalt. Som partner i Fairtrade By Odense drikker vi hos Vitapus kun fairtrade-kaffe og te på arbejdspladsen og til møder. Som Fairtrade By Odense partner vil vi bidrage til skabelsen af en social ansvarlig bevidsthed, hvor etisk handel er i højsædet.

I Danmark er København og Odense de eneste Fairtrade byer, men på verdensplan er der over 1.800. Byerne står sammen om at skabe en bæredygtig verden, hvor producenter i Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika arbejder under ordnede vilkår til en fair pris. Det er bidragende til at skabe fremskridt for producenterne, der får mulighed for at investere i uddannelse, sundhed og bedre produktionsforhold. Ved at købe Fairtrade produkter er man altså med til at forbedre arbejds- og levevilkår for nogle af verdens fattigste.

 

Fem hurtige om Fairtrade

1) Fairtrade fremmer en bæredygtig miljøforvaltning

2) Fairtrade modarbejder tvangs- og børnearbejde (overholder FN’s børnekonvention)

3) Fairtrade bekæmper diskrimination og arbejder for ligestilling, retten til at organisere sig og bedre arbejdsvilkår.

4) Fairtrade arbejder for at fremme ansvarlig handel, som sikrer producenterne en fair pris.

5) Fairtrade arbejder på bekæmpelse af fattigdom og skabelsen af nye handlemuligheder for fattige bønder i udviklingslandene.  

 

Kendte Fairtrade mærker

Der findes flere forskellige Fairtrade-mærker, som hver især har forskellige kriterier. Mærkerne har dog fokus på det samme – at fremme sociale, økonomiske og miljømæssige forhold.

Det mest kendte er Fairtrade Mærket. Dernæst kommer Rainforrest Alliance og UTZ-mærket.

Her kan du finde en liste over certificerede produkter, som bærer den lille grønne frø, som er symbolet på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

I Danmark kan du vælge mellem mere end 1200 produkter, som bærer Fairtrade Mærket. Du kan se de forskellige produktkategorier her og læse mere om de nyeste Fairtrade produkter.

UTZ Certified fokuserer på en væsentlig mindre produktportefølje end Fairtrade Mærket. Du kan læse mere om deres arbejde her, og se hvilke produkter de certificerer.

 

Små ringe spreder sig også i vandet

Hvad kan du gøre for at tage ansvar og forbruge etisk ansvarligt? – Det er faktisk ganske simpelt. Du skal kigge efter Fairtrade certificerede produkter, når du handler ind, og ændre verden et produkt ad gangen. Det nemmeste er altid at starte med sig selv, og små handlinger foretaget af flere mennesker, akkumulerer og vil have en stor samlet effekt.

Som virksomhed beliggende i Odense eller København kan du bliver partner i Fairtrade By. Fairtrade By har brug for stærke samarbejdspartnere, der kan være med til at vise at fair trade spiller en essentiel rolle for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
Du kan læse mere om Fairtrade By Odense her. Her kan du læse mere om Fairtrade By København.

 


Kontakt info
Vitapus
Email: info@vitapus.com
CVR: 37542008
CO2-neutral med Vitapus

Følg os på de sociale medier

Nomineret til