Fester, events og konfetti

Fester, events og konfetti

De sidste par år har der været en debat omkring mikroplast, og hvordan det påvirker naturen og miljøet. Hvordan ser det ud i form af konfetti, creperuller osv?

Når det kommer til fejringer af begivenheder, både i nattelivet på TV og privat, er der ikke noget der siger “TILLYKKE!” som en regn af farverig konfetti og konfettiflag i luften, skudt ud af utallige konfettirør eller konfettikanoner. Det er noget, vi ser til melodi grand prix i fjernsynet, til nytår i stuerne og på diskotekerne i nattelivet ved forskellige temafester.

Specielt til de store events bliver det brugt meget, og her bliver det også brugt i store mængder, da der skal en del mere til at få det til at virke imponerende på et stadion, end det gør hjemme i stuen.

Da de her konfetti effekter er sidestillet med andre effekter som glitter, der er lavet af plastik, så kan det være naturligt at tro, at konfetti også er skadeligt for naturen, men det er ikke sandt. For kigger man på en side som Confetti-World.dk, så ser man, at deres ting er lavet af papir, som let kan nedbrydes i naturen. Selv deres brandhæmmer er miljøvenlig og naturlig, så hvad skal vi forholde os til, når spørgsmålet omkring mikroplast og brugen af konfetti opstår? 

Jo, hvis man partout skal bruge eksempelvis konfetti, der glimter i lysets skær, så gør det indendørs, så det nemt kan fejes op. Så kan du skille dig af med det på en forsvarlig måde. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, så brug papir konfetti. Brug ikke glitter, da det i forhold til naturen er en af de største syndere. Glitter er svært at gøre rent efterfølgende, og fordi det er så småt, så flyver det nemt med vinden. Derudover har vi alle prøvet at være til en begivenhed, hvor der er anvendt glitter, og så bander vi over at finde det i sofaen, på badeværelset og i underpermissionerne et halvt år efter. Der er det immervæk en hel del nemmere at håndtere konfetti og creperuller, når festlighederne er overstået, end det er at gå på jagt efter de glimtende støvkorn af plast, som er glitter.

Ulempen ved papir er, at det antænder nemmere end plastik, og derfor er det vigtigt at holde øje med, hvorvidt det konfetti, der indkøbes, er behandlet med brandhæmmer. Hvis det ikke er det, så skal man ud og købe det ved siden af. Her er det også vigtigt at kigge på, hvorvidt den brandhæmmer, der købes ind, er forsvarlig at bruge i en miljømæssig forstand. Der er mange forskellige typer af brandhæmmer, og det er ikke alle der er lige gode for miljøet. Derudover er der også noget brandhæmmer, som ikke er dårligt for miljøet, når det bruges, men som kan blive giftigt, hvis der udsættes for mere varme end det egentligt kan tåle. Og hvad kan man bruge det til? Find derfor en leverandør af brandhæmmer, eller brandhæmmede produkter, der garanterer, at deres produkter er gode for miljøet.

Så, det handler om at undersøge det produkt, du køber til eventet, så du kan fejre med god samvittighed, og her har vi brug for leverandører, som ved, hvad de snakker om. Derfor er det en god idé at købe ved eksperter inden for området frem for butikker og e-shops, hvor fokuset i højere grad ligger på profitten frem for kvaliteten af det produkt, der sælges. Kig efter natur-nedbrydelige produkter, der stadig er af en hvis størrelse, så det er nemt at rydde op bagefter. På den måde hjælper du både dig selv og miljøet.

Hvad er mikroplast?

Mikroplast er plastik, der er under 5mm i størrelse. Det kommer enten af plastik, der allerede er lavet i den størrelse, eller plastic, som nedbrydes med tiden, og dermed bliver under de 5mm, der kategoriserer mikroplast. Meget mikroplast kommer fra plastflasker, bildæk og tøj. Inden for tøj handler det om de kunstige tøjfibre, som tøjet syes med, bland andet polyester, nylon og spandex. Mikroplast befinder sig ofte i vandet, hvor man estimerer, at der er omkring 270.000 tons i verdenshavene. Meget af den mikroplast, som er i vandet, befinder sig i Nordlige Stillehav, hvor man antager, der er 1,8 billioner stykker mikroplast.

Hvem er Confetti-world?

Confetti-world er leverandør af konfetti, creperuller, konfettirør, konfettirør med flag, konfettikanoner og brandhæmmer, og andre effekter, som alle må bruge. De sælger og udlejer udstyr til konfettikanoner, der bruges til events og begivenheder, både til de lidt mindre fester og til de kæmpe fejringer, i sportsparker og på TV. De er eksperter inden for deres felt og står altid klar i døgndrift til at hjælpe dig, hvis du har lejet udstyr af dem. Confetti-world kan også sørge for det hele og har erfaring med at opstille effekter for både nationale og internationale kunstnere på scener over hele Danmark.


Kontakt info
Vitapus
Email: info@vitapus.com
CVR: 37542008
CO2-neutral med Vitapus

Følg os på de sociale medier

Nomineret til