Husmår bekæmpelse

Husmår bekæmpelse

Husmår bekæmpelse er nødvendigt, når du opdager at du har besøg af en mår på loftet. Lyder det fjernt for dig? Bare rolig, det er nemmere end du forstiller dig – men det er dog vigtigt, at du starter hurtigst muligt. Skader fra husmåren kan kan på kort tid være omfattende.

Er det en husmår på mit loft?

Husmår bekæmpelse starter altid med en konklusion om, at det ér en husmår på loftet. Det kan være en svær opgave, hvis du ikke tidligere har haft besøg af husmåren. Se de mest almindelige tegn på husmår på loftet her:

  •     Støj om natten
  •     Ekskrementer
  •     Urinlugt
  •     Ødelagt isolering

Udover at lytte og gå på jagt efter spor fra husmåren, så kan du sprede mel rundt på loftet. Dagen efter kan du se husmårens fodspor i melet, såfremt den har været forbi.

Sådan bekæmper du husmår

Der findes flere forskellige veje til husmår bekæmpelse. I det følgende gennemgår vi de mest almindelige og kendte metoder.

Husmår er både snu og menneskesky. At fange din husmår i en fælde er derfor så godt som umuligt og sjældent den nemmeste og hurtigste vej til at slippe af med husmåren.

Foruden fælder findes ultralyd, som nogle mener er en smart og effektiv måde at skræmme måren væk på. Sandheden er som regel ikke så lige til. Nok er husmår i stand til at opfange de høje lyde, men langt fra altid vil de være generet nok af ultralyde til at tage sig af det. Ikke alene kan der rejses spørgsmålstegn ved effekten. Det kan nemlig også være en kamp at installere ultralyd-alarmen i første omgang. Der skal som udgangspunkt være adgang til strøm og samtidigt skal du sørge for at lyden fordeles på hele det areal, som husmåren er aktiv på. Befinder den sig i skunkrum eller andre små afkroge af loftet, så vil du unægtelig skulle bruge op til flere ultralyds-alarmer for at dække hele området.

En nemmere og mere effektiv metode til at slippe af med husmåren er via dufte. Husmår anvender selv duftspor til at afmærke deres territorie og kommunikere til andre husmår, at dette sted er optaget. Ved at kamuflere disse dufte fra husmåren med andre dufte, vil måren blive forvirret og ikke længere finde sig hjemme på det pågældende loft.

Til formålet findes et produkt kaldet Mårstop. Dette produkt består af duftklude, som skal spredes på det område hvor husmåren er aktiv. Så snart husmåren stifter bekendtskab med Mårstop, forsvinder det af sig selv og tager sine unger med sig. Du kan læse mere om Mårstop her.


Kontakt info
Vitapus
Email: info@vitapus.com
CVR: 37542008
CO2-neutral med Vitapus

Følg os på de sociale medier

Nomineret til