Miljøpris 2017 – Better World Fashion

Better World Fashion 

Hos Better World Fashion (BWF) laver de gamle læderjakker om til nye, unikke designs. Du kan enten købe eller lease en læderjakke, og skulle du blive træt af designet returneres den blot til Better World Fashion igen, og du sparer op til 50% på din næste unikke jakke. Alle materialer genbruges på den ene eller anden måde, og indgår som en eller flere dele af nye jakker.

Tekstil- og læderproduktion er enormt ressourcekrævende, og den stigende efterspørgsel på tøj belaster miljøet. Better World Fashion tager kampen op mod den smid-væk kultur, som tekstilbranchen ellers normalt promoverer. Det er på den baggrund, at Better World Fashion har gjort sig fortjent til at modtage Vitapus Miljøpris i 2017.

“Hos Better World Fashion mener vi bedst, at vi sikre en bæredygtig fremtid ved, at skabe muligheden for et let og billigt bæredygtigt forbrug. Det at værne om miljøet har i alt for mange år været knyttet til en spare dagsorden. Vi skulle huske og slukke for vandet, cykle i stedet for at køre bil osv. osv. Denne spare dagsorden er udelukkende et resultat af, at produkter og forretningsmodeller har været designet forkert. Men hvis virksomheder begynder at designe deres produkter og forretningsmodeller mere bæredygtigt, så behøver forbrug ikke være et problem i relation til bæredygtighed.”

“Det er netop her BWF skiller sig ud. Vores besked til forbrugeren er: fortsæt din nuværende adfærd og bliv mere bæredygtig. Det eneste du skal gøre, er at påklæde dig vores jakker og tasker. Vi har således fjernet den store kompleksitet, som normalt er forbundet med at vælge bæredygtigt, og vi har skabt en forretningsmodel, hvor forbrugeren kan fortsætte den nuværende adfærd uden de negative miljøkonsekvenser.”

Du kan læse mere om Better World Fashion her: http://www.betterworldfashion.com/ 

 

Better World Fashion