Miljøpris 2017 – CasusGrill

CasusGrill 

CasusGrill har udviklet en bionedbrydelig engangsgrill som et alternativ til den klassiske engangsgrill af aluminium. CasusGrill er lavet af pap, bambus, bambuskul og lavasten, som alle er 100%  naturlige bionedbrydelige materialer. Grillen er let at tage under armen og tilmed udviklet i et lækkert design.

Det tager flere hundrede år at nedbryde aluminium, og derfor er en grill lavet på naturlige materialer et godt skridt på vejen mod mere bæredygtighed. Den bionedbrydelige engangsgrill anvender desuden færre bambuskul end en almindelig engangsgrill, og udledningen af CO2 er derfor op mod 50% mindre. Derfor har CasusGrill gjort sig fortjent til at modtage Vitapus Miljøpris i 2017.

“CasusGrill er et livsprojekt for os, som startede i 2009 på en campertur i Sydfrankrig. På en af de såkaldte ”smukke” holdestederne så vi en masse affald og de almindelige aluminiums-engangsgrill, som lå og flød over alt i naturen. Det gav et stik i vores hjerter… Her startede vores rejse på at gøre en forskel og skabe en anden tankegang, hvor vi taler til menneskers samvittighed.”

“I det store globale billede ser vi meget på, hvordan vi kan skabe mindre affald, og ikke kun plastik i verdenshavene. Vi skal have mennesker til at få bevidstheden om at passe bedre på morder jord og jordens ressourcer. Vi vil på sigt afskaffe engangsgrillene lavet af aluminium og skabe nye vaner for de fremtidige generationer, der ikke går ud over naturen.”

Du kan læse mere om CasusGrill her: www.casusgrill.com