Miljøprisen 2017 – Refarmed

Refarmed 

Refarmed omdanner bygningers overskudsressourcer til low-impact bygningsintegrerede fødevarerproduktioner. Refarmed har blandt andet opført et 1500 m2 stort anlæg oven på shoppingcentret Field’s, hvor der genanvendes vand, bioaffald og overskudsvarme fra kølere. Anlægget rummer et væksthus på 500 m2 samt et areal på 1000 m2 til økologisk dyrkning, bier og dyrehold. Der er altså tale om et slags gartneri på toppen af et indkøbscenter.

Befolkningstallet stiger konstant, og det er derfor essentielt at finde nye måder at producere fødevarer på ved hjælp af mindst muligt ressourcer. I skrivende stund har anlægget oven på Field’s genanvendt 1600 m3 vand, 38000 kW varme og 23 tons bioaffald. Derfor har Refarmed gjort sig fortjent til at blive kronet med Vitapus Miljøpris i 2017.

“I Refarmed vil vi gerne sikre en bæredygtig klode til fremtidige generationer ved at ændre måden vi producerer, forsyner og forbruger vores fødevarer på. Det skal vi opnå ved at gøre det bæredygtige forbrugervalg til en synlig og let tilgængelig kvalitetsoplevelse i hverdagen. Dette kræver i vores optik en involvering af de kommercielle salgskanaler. Med fokus på at skabe værdi ud af forkortede forsyningskæder og bringe kvalitet tilbage til produktionerne skal vi i kommercielle partnerskaber booste nye forretningsområder inden for CSR og ressourceudnyttelse.”

“Vi skal finde på smartere, sjovere og mere værdiskabende kundeløsninger, så det klimavenlige valg kan gå fra at være en sur pligt og udgift til at være et eksponentielt vækstområde.”

Du kan læse mere om Refarmed her: http://refarmed.dk/