Miljøprisen 2017 – VIGGA

VIGGA 

VIGGA er en abonnementsservice til gravide og deres børn. Som abonnent modtager man en ny pakke med økologisk ventetøj eller babytøj hver gang man går en størrelse op. Når man er vokset ud af en størrelse skal tøjet blot sendes tilbage til VIGGA, så nogle af de andre abonnenter kan få glæde af det. Børn vokser utroligt meget de første 2 år af deres levetid, og med denne abonnementsservice undgår man at skulle ud og investere i en ny garderobe hver gang.

Tøjet fra VIGGA er produceret efter bæredygtige principper og uden brug skadelige stoffer. Ved at deltage i cirkulær økonomi gør medlemmerne af VIGGA en aktiv indsats for at mindske brugen af vand, bomuld, kemikalier og CO2, som ellers ville blive udledt i forbindelse med tekstilproduktion. VIGGA er derfor et glimerende eksempel på endnu en virksomhed, som gør op med smid-væk kulturen og baserer sig på cirkulær økonomi. Derfor har VIGGA gjort sig fortjent til at modtage Vitapus Miljøpris i 2017.

Grundlæggeren, Vigga Svensson, mener at:

“Verden har brug for en fundamental revolution der skal forandre den måde vi designer og forbruger på. Den cirkulære økonomi er, med sin respekt for naturens ressourcer og avancerede forståelse af måden vi bruger ting på, klart det bedste bud på en klog og elegant løsning på de store udfordringer vi står overfor. Cirkulær økonomi giver os håb.”
Du kan læse mere om VIGGA her: https://vigga.us/