Miljøpris2016-globalen

Globalen

Globalen er et frivilligt online nyhedsmedie, som bringer de seneste nyheder fra ind- og udland med fokus på udvikling, debat og forskning inden for dyrevelfærd, klima og miljø.

Globalen vinder Miljøprisen 2016 grundet deres vision om at øge danskernes viden om dyrs forhold i verden samt hvordan det står til med verdens klima og miljø, og hvilke konsekvenser vores levevis har på de områder.

“Det er først og fremmest nødvendigt, at vi som forbrugere bliver mere bevidste om det aftryk, som vi efterlader os på kloden. Denne bevidsthed kan skabes af både NGO’erne, men også medierne, der som samfundets vagthund bør værne om vores fælles fremtid. I takt med at vi bliver mere oplyste på området, vil det sprede sig som ringe i vandet til industrien og magthaverne. Når virksomhederne mærker, at grønne løsninger efterspørges, vil de også gå i den retning, ligesom politikerne skal kunne mærke, at borgerne sætter deres kryds ved politikere, som tager mere hensyn til klimaet og miljøet, end det er tilfældet i dag. Vi må ikke sidde og vente på, at politikerne finder en løsning på klodens problemer – vi bliver nødt til selv at handle, og det gør vi bl.a., hver eneste gang vi lægger en vare i indkøbskurven og sætter vores kryds på stemmesedlen.”

Læs mere om Globalen på deres hjemmeside: www.globalen.dk