Sådan bliver du mere miljøvenlig

Sådan bliver du mere miljøvenlig

Har du et ønske om at blive mere miljøvenlig? 

Hvis nutidens 6 mia. mennesker alle levede og forbrugte som europæere, ville have brug for 3 kloder. Men vi har kun én!

Er det hele en jungle af begreber du ikke helt forstår, og giver det ikke mening fordi du ikke helt kan se hvordan du kan blive mere miljøvenlig. Du er ikke den eneste, men du kan og vil gøre en forskel med små ændringer, som kan være positive både for dig selv samtidig med du bliver mere miljøvenlig. Vi har lavet et lille indlæg hvor vi giver dig gode råd til hvordan du nemt kan gøre en forskel for miljøet i din hverdag. Husk, at små indsatser gjort af mange vil gøre en stor forskel og gøre verden mere miljøvenlig.

 

Spar på energien – det er også sjovere på elregningen

 •      Vi kender den alle sammen; “spar på lyset”, ved at slukke lamper i de rum hvor det ikke er nødvendigt vil du kunne spare penge på din elregning.
 •      Se efter det lovpligtige europæiske energieffektivitetsmærke på husholdningsapparater, er de A-mærket bruger de halvt så meget energi som standard maskiner.
 •      Tør dit tøj naturligt – det skader heller ikke tøjet, og bruger ingen engergi. Hvis du ikke kan undgå at bruge tørretumbler, så sørg for at tøjet er godt slynget inden. Hvis du under – eller overfylder tørretumbleren bruger den også mere energi!
 •      Hold øje med dine termostater! Hvis du skruer ned for varmen jævnligt, vil det gøre en forskel på din varmeregning. F.eks. ville en ændring på -1C° spare dig ca. 7% på varmeregningen.

 

Pas på luften – selvom du ikke kan se den

 •      Spis lokalt og dansk – det vil gøre dig mere miljøvenlig. Ved at støtte lokale og danske producenter mindskes udledningen af drivhusgasser fra brug af store godstransporter fra den ene ende af verden til den anden. De smager ofte af mere, og kan være sundere.
 •      Se efter blomsten. Varer og tjenesteydelser der er mærket med miljømærket garanterer produkter der er mere miljøvenlige.
 •      Hvis du ikke kan undvære bilen, får du her tre tips der gør dig til en mere miljøvenlig bilist:1 – Tjek dit dæktryk oftere. Er dæktrykket 0,5 bar for lavt, skal du bruge 5% mere brændstof hvilket gør dig mindre miljøvenlig. Det rammer altså også pengepungen i samme omgang.2 – Fjerde og femte gear er de mest brændstoføkonomiske.

  3 – Overholder du hastighederne sparer du brændstof, mindsker udledning af udstødningsgasser og undgår dumme bøder.

 

Producér mindre affald – det er hårdt for miljøet at komme af med det

 •      I stedet for at se brugte ting som affald, kan disse ofte genbruges på ny. Vær’ kreativ og find ny anvendelse, eller donér/sælg til genbrug.
 •      Prøv så vidt som som muligt at vælge genanvendelig emballage, og sortér det! Pap vil blive brugt til at fremstille aviser, glas vil blive brugt til at fremstille nye glasflasker og plastic til fremstå som ny emballage, byggemateriale el. andet.
 •      Engangsklude udgør gennemsnitligt 50 kg affald pr. husstand om året. Glem engangskludene og brug en mere miljøvenlig løsning! Brug i stedet støvklude, gamle klude eller genanvendelige klude.
 •      Afskaf dit elektroniske affald med omhu! Meget af det elektroniske affald vi producerer sker i kraft af, at vi gerne vil have den nyeste teknologi, men meget af dette affald bliver bortskaffet uden den rigtige forbehandling. Disse indholder tungmetaller og kemikalier der er sundhedsskadelige, så hvorfor ikke forsøge at sælge det videre, reparere det, eller sørge for det bliver afskaffet på en mere miljøvenlig facon.

 

 


Kontakt info
Vitapus
Email: info@vitapus.com
CVR: 37542008
CO2-neutral med Vitapus

Følg os på de sociale medier

Nomineret til